Tips

Träna lätt som gör mycket för kroppen

Lägg dig på mage och ställ dig upp snabbt (+ev hoppa ett litet hopp) 10 gånger. Det brukar jag säga till mina patienter som behöver träna mer och som varken har redskap eller förberedelser. Det tar så lite tid också, så det går inte heller inte skylla på att man inte hinner

Perfekt för de som aldrig tränat tidigare.

Sänk tröskeln – Det lilla räcker

Jag brukar också säga att om man har som ambition att gå ut och gå en timme varje kväll så är det lätt att man inte orkar ta sig ut. Därför kan man lura sig själv lite genom att sänka tröskeln till löjligt låg. Att istället tänka att ”jag ska gå ut och gå bara ett varv runt kvarteret” eller ”jag går ut EN minut”. För när man väl sen är ute kan man lika gärna gå ett varv eller en minut till. Det jobbigaste är oftast inte att gå, det jobbigaste är oftast att resa sig och ta på skorna.

/Rebecca – Dietist