ArtiklarNyheter

Smart att använda smartwatch

Behöver du någonting som pushar dig lite extra för att komma igång och börja träna? Kanske någonting som räknar dina steg, sparar dina springturer, påminner dig om att stå upp när du suttit för länge, tar pulsen vid såväl häftiga träningspass som när du vilar och visar din kaloriförbrukning? Ja, fördelarna med en smartwatch är många.

Smartwatch för såväl träning som vardagsmotion

En smartwatch, pulsklocka eller aktivitetsarmband är ett utmärkt komplement i såväl din träning som vardagsmotion. Den tar tiden, mäter din puls, räknar dina steg samt följer dig med GPS på din löprunda. Detta är bara några funktioner som är bra att ha på handleden när du tränar.

Tävla med dig själv genom att jämföra tider och puls med ditt senaste träningspass eller löptur , direkt på din handled. Enkel och smidigt har du alla funktioner nära till hands, vissa modeller kan till och med spela musik som du kan lyssna på med trådlösa hörlurar.

Triggar vardagsmotionen

I din vardagsmotion blir din klocka en påminnare som triggar dig till att ta en liten omväg för att få de där extra stegen och som ber dig stå upp när du suttit för länge. Sätt upp dina egna mål och utgå från dem, en jättebra utgångspunkt är att stå upp minst en minut per timme. Har du ett stillasittande jobb kommer en klocka som påminner dig om att stå upp väl till hands som kan vara starten till ett hälsosammare liv.


Här är ett urval av butiker som säljer pulsklockor, GPS-klockor och aktivitetsarmband med märken som Garmin, Suunto, Fitbit TomTom, Apple, Samsung Polar och Wahoo Fitness mm. Följ länkarna till butikerna nedan för att se deras utbud och pris.

Keller Sports –  Billiga sportariklar inom tennis, löpning och träningsutrustning

Outnorth – Friluftsliv och outdoor

Sportamore – Sveriges största sportbutik på nätet

Sporttema – Billiga pulsklockor

NetOnNet – Har det mesta för de flesta


Har du ett bra tips på hur en smartwatch förenklar för dig i din träning och vardagsmotion? Dela gärna med dig av dina Träningstips så kan ditt tips publiceras på tränaidag.se